Friday, February 8, 2013

Travelin' here

The idea of this blog is that I'm not alone on this mission. I'm writing in English so my church, United Community Church (UCC) Leppävaara would understand. I did a testimony over there about my mission and they've been praying and supporting me ever since. I'm really grateful to them.

Like that hadn't been enough, all of my friends, relatives and family are sending me with great love and blessings. They make it feel like it's my duty to go! And so it should be. We never do work for Kingdom of God alone but together as united and in His power, not on our own.


What does that mean practically? I got a reminder as I first flew to London to visit the Hillsong Church. ”By chance” there was a mission agenda that Sunday, suited me! The phrase that hit me, was:

”Not to do but to be.”

This lil' fella was chillin' with me at the gate, just before I left Finland.

That's it in a nutshell, one's whole life. We aren't asked to do anything specific or more so, to accomplish. No, all we have to do is to live. As whom we are created. To live like Jesus did. How did he live?

He just loved. Man. Focused on people around Him. Always. 'Til the day He died for everyone. And not for just the people around Him at that time.

There's something to go for.


Bless!

- Juho

5 comments:

 1. Kiitos eilisen illan terveisistä, harmi kun olimme jo nukkumassa, tai ei vielä nukuttu kun "piti" Aino oottaa kotia syviksestä. Hällähän tänään äikän tekstitaito!
  Olipa taas ihanaa lukea ja saaha jakaa sinun mahtavia ajatuksia ja tuntemuksia<3. Olen niin onnellinen puolestasi, siunausta jokaiseen hetkeesi ja jokaiseen tilanteeseen kohtaamiesi ihmisten kanssa!
  Rakastan sinua, jää Herran haltuun <3. Ps.ihana tuo lintujuttu <3

  ReplyDelete
 2. Olet siistein. Ja Jumala sitäki siistimpi. Suurempi superlatiivejaki.

  Tuo tyvär oli Passionissa ylistystiimissä! Minusta on parasta, että olet sielä. Just näin sen pitäiski mennä. Panama soppii sulle ko rastat päähän.

  ReplyDelete
 3. Aino niin muuten oliki! En tajunnu :D Hyvähyvä.

  ReplyDelete
 4. Viisas Juho, oot asian ytimessä! Kunpa sais itsekin vahvistua ja varmistua Jumalan työkaverina ja alaisena. Ja muistaa pitää taukojakin, jolloin juttelee Jumalan kanssa mukavia. Siu!

  ReplyDelete
 5. Kiitos rakhaat Roihmaat, uskollinen fanijoukkoni. Ja oikein, että oli! Sellane meininki ja palo hällä ylistykseen, että minu puolesta laulakhoon koko maailmale!

  Kiitos upea Anni :)Mie rukoilen ja rohkasen täältä sinua joka hetki ja kaikessa samhaan, met olema Iskän käytössä ajasta, paikasta ja meistä riippumatta ku siihe vain suostuma. Ja niin kiitos noista tauvoista, samasta kiitin pastoria täälä. Tämon suhtheellisen yhteisölline kulttuuri ja kristilline työ ku ei lopu milloinkhaan ni helposti unohama rauhan ja hyvän yksinäisyyen hakemisen, saman mihi Jeesus ni monesti _yritti_ paeta, mutta lopulta pääty aina parantahmaan ja puhuhmaan ihmisile. Näilä menhään, ole sie siunattu!

  ReplyDelete

Tell, ask, say!